Månedens PLUS-blogger: Ligusterland

   

IMG_1505

Navn: Solrun Øfjord Alder: 33 år Blognavn: Ligusterland.dk By: Hvidovre

 

Hvad laver du til dagligt?
Lige nu er jeg på barsel med mit andet barn. Når jeg ikke barsler den, arbejder jeg som projektleder inden for digital kommunikation hos Skat. Jeg arbejder typisk med effektivisering af sites og bedre brugeroplevelser.

 

Hvor længe har du blogget?
Jeg har blogget i 1,5 år. Ligusterland har dog kun eksisteret i et halvt års tid. I 2014 bloggede jeg under navnet Justbrowsing.dk om mit år uden nyt tøj, sko og smykker. Jeg havde nok længe gået med en blogger i maven og manglede en anledning til at komme ud af skabet. Justbrowsing handlede om forbrug og tøjkrise, men jeg savnede at skrive om det, der virkelig optager mig. Derfor startede jeg Ligusterland. Man kan dog læse de bedste Justbrowsing-indlæg på Ligusterland.dk.

 

Hvad får du ud af at blogge og hvor lang tid bruger du på det dagligt?
Jeg har altid skrevet meget – med penneveninder, veninder, familie, kærester og på jobbet. Som teenager havde jeg virkelig mange penneveninder. Jeg har to kasser i kælderen og en af mine veninder har jeg faktisk mødt gennem et Pennyblad. Det er sådan vi også præsenterer os. At blogge holder mig skarp, og jeg får vendt mine tanker og krøllede observationer. Jeg kan godt lide, at der er en læser i den anden ende, der forhåbentlig genkender sig selv og tænker: ’I knooooow’ eller ’Prææææcis’, som jeg selv gør ved mine yndlingsblogs. Jeg bruger en times tid på et indlæg. Men bloggen rumsterer da i mit hoved i løbet af dagen.

IMG_1509

Hvad blogger du om? Hvorfor lige dette?
Kvindeliv. Jeg blogger om børn, barsel, at være kone, mor og bare kvinde i det hele taget. Alt set fra min stol og i hverdagshøjde. Jeg ser min blog som en samling kronikker og hverdagsfortællinger mere end en dagbog. Jeg tager fat i observationer og emner, der optager mig lige nu vævet ind oplevelser fra min hverdag – gerne skarpt med masser af varme, humor og et ’for fanden’ og et lille ’sgu’.

Det kan være amning, at få sin krop tilbage efter fødsel, børneopdragelse, post-graviditetshår, børn i bikini og at bo bag en ligusterhæk efter otte år i Speltghettoen. Af og til smider jeg en opskrift ind, fordi jeg er bage-kage-junkie og så kommer der flere guide i fremtiden, fx til familieaktiviteter, shopping, gear-musthaves og den dur.

 

Hvorfor lige en blog om det emne, og hvor finder du din inspiration?
Da jeg havde justbrowsing.dk oplevede jeg ofte gerne ville skrive om andet end min challenge. Fx blev jeg ret tidligt i 2014 gravid med mit 2. barn Lily. Jeg havde enormt mange tanker om graviditet, fødsel, Viggo som kommende storebror, dårlig samvittighed, frygt for endnu et kejsersnit og enorme hormonture. Det lå lidt udenfor bloggens rammer. Det blev startskuddet til en mere personlig blog uden koncepter og plads til min frie leg.

Jeg bliver inspireret i min egen hverdag, mine veninders hverdag, andre blogs og kronikker. Jeg elsker kronikker og debatindlæg. Jeg tænker selv meget i temaer og deler hellere et indlæg op i to, end at skrive lange indlæg om (alt) for mange ting.

IMG_1506

Hvilket indlæg på din blog er du mest stolt af?
Jeg bliver altid glad, når nogen kommenterer på mine indlæg. Enten på bloggen eller min Instagram-profil @solrun. Det må betyde, at jeg har ramt noget. Det gør mig stolt. Jeg gør noget ud af alle mine indlæg, men jeg kan godt mærke, hvilke indlæg der er ekstra skarpe, sjove eller personlige. Det var fx det her: At ligne en, der har født.

 

Har du nogle guilty pleasures, når det kommer til mad?
Åh, mange. Jeg elsker pølser. Især grill-pølser fra Gøl. Dem fra Aalbæk kan da også gå an. Og vafler. Og så er der Click-mix i kombi med Bridge-blanding. Små stykker slik i hed omgang med pariserlinser og dronningemandler. Jeg går også gerne amok i salmiak-dødningehovedet og Mathilde-kakao. En graviditetsskade.

 

Hvordan foregår det, når du skal skrive et blogindlæg? Er der noget særligt, du gør?
Det er typisk, når ungerne sover. Jeg foretrækker at skrive på computer, fordi det er hurtigst. Men desværre ret umuligt med to pilfingre i nærheden. Mit tastatur mangler allerede to knapper. Da Lily var helt spæd, og jeg ammede konstant, skrev jeg på min iPhone under amning. Nu er det mere ideer og sjove vendinger, jeg noterer på telefonen.

IMG_1507

Hvilke blogs er dine favoritter og hvorfor?
Jeg er nok ret allround. Lidt mad, lidt mode og lidt mor. Jeg følger en del, men klikker mig kun ind på en lille håndfuld. Jeg elsker, elsker, elsker Rockpaperdresses. Cathrine er så fiks, sød, smilende og lidt fjollet. Hun skriver godt og tør skrive om personlige emner. Det beundrer jeg. Og så går hun i ret flot tøj og OOTD’er en hel del.
Jeg klikker altid på indlæg fra Cecilie med bloggen Sneglcille. Jeg har ikke fulgt hende så længe, men i øjeblikket er hun i en barselsboble ligesom mig. Her er der naturligt nogle emner, der optager mig. Hun er sjov og nede på jorden. Og så er hun venner med min Penny-veninde. Lidt Kevin Bacon-effekt skal man ikke kimse ad.
Nutidensmor er skide skæg. Det samme er Mette Marie med Twinpeaks. Copenhagencakes laver de lækreste sager, Valdemarsro er evigt inspirerende og det samme er Emily Salomon, Passions for Fasion og Marmeladeballade.

IMG_1517

Fortæl mig 5 ting om dig, jeg ikke ved:
– Jeg er fra Island og flyttede til Danmark med mine forældre, da jeg var fem år. Jeg plejer at sige, at mine forældre er fra Island, for jeg er så dansk, som nogen kan være. Jeg taler islandsk til husbehov.

– Som barn elskede jeg Cowey (juice blandet med mælk), men alle de andre i klassen sagde, at det var klamt, så det var ikke noget, jeg talte højt om. Da det blev taget af markedet, blandede jeg det selv i en periode.

– Jeg er lidt lun på Peter Ingemann (ham fra Hammerslag). Sådan på den der sidde-i-hver-sin-lænestol-foran-pejsen-måde. Han er vildt hyggelig, og hyggelige typer vil man gerne have i sin omgangskreds.

– Jeg har været sammen med min mand i 13 år. Det er 40 procent af mit liv. Det er så vildt, når jeg siger det højt, men tiden er fløjet af sted.

– Som teenager arbejdede jeg hos den lokale bager hver anden weekend fra kl. 6.00-12.00. Nogle gange med tømmermænd. Det hændte, at jeg sagde, at vi ikke lavede sandwich i weekenden, når en sulten håndværker kiggede ind lørdag eller søndag, selv om køleskabet bugnede med pålæg og grønt. Derfor er jeg lidt skeptisk i dag, når en ekspedient siger, at de er løbet tør eller ’hvis ikke det er på hylden, så har vi det ikke’.

IMG_1514

Et godt råd til en kommende blogger in spe?
Keep it simple. Hold bloggen enkel. Det er tekst og/eller billeder, der er i fokus. Lad være med at proppe bloggen med widgets og flash. Det kan være enormt forstyrrende med fx en højre-margin med udstilling af tags, kategorier, arkiv, følg-knapper, instagram-udstilling, link-samlinger med mere. Vælg de widgets, som du selv bruger. Hvis din målgruppe er som dig, gør de nok det samme.

Skriv en kommentar