Julie-Elsebeth er månedens Premium-blogger

   

Navn: Julie-Elsebeth Crone Johannesen 
Alder: 29


Blognavn: Julieelsebeth.dkBy: Sorø i provinsen – snart Amager igen

Idéen om at skabe sit eget blogunivers begyndte for alvor at spire, da Julie-Elsebeths barsel nærmede sig. For med en baggrund som journalist og digital redaktør lå det lige til højrebenet, at skriveriet – også i barselsperioden – skulle være en fast del af hendes hverdag.

Det blev startskuddet til at html’e en lille blog op fra slap, som hun selv skriver det i sit aller første indlæg på bloggen, og siden da er det gået stærkt. På kort tid har Julie-Elsebeth opbygget en stor skare af læsere, der på daglig basis følger med, når hun med masser af humor samt et fængende og finurligt sprog, beretter om livet som mor for første gang.

I denne måned er Julie-Elsbeth månedens Premium-blogger, og i den forbindelse har vi taget en snak med hende om blog, baby humor og meget mere.

Hey Julie, kan du fortælle os lidt om din blog? 

»Jamen jeg blogger mestendels om at være nybagt baby-ejer. Det er egentligt ikke et specielt bevidst valg, men da jeg blev nogens mor, så blev jeg i samme ombæring præcis ligesom alle andre mødre – og pludselig kunne jeg kun snakke om spændinger i sødmælks-kanonerne og vaskning af stofbleer. 

I den virkelige verden er jeg journalist og webredaktør, så jeg er vant til at skrive en hulens masse – og det kan jeg piss’-godt lide. Så da jeg skulle hoppe på barsel, ville jeg meget gerne have et eller andet at skrive på, og så startede jeg Julieelsebeth.dk op. Og så viste det sig heldigvis, at der rent faktisk var nogen, der gad læse alt mit skidt«.

Hvordan finder du din inspiration?

»Jeg er et forholdsvist hidsigt gemyt, så hvis jeg bliver skidesur over et eller andet, så plejer jeg at lade der gå et par dage, og hvis jeg derefter stadig ikke synes, at det er mig selv, der er klaphatten, så skriver jeg om det.

Derudover så bruger jeg ofte bloggen som en virtuel mødregruppe, når jeg står i en eller anden ukendt mor-situation, som dén hér glade amatør ikke ved, hvad hun skal gøre ved. Så kan mine læsere hjælpe med gode råd, som jeg selv og forhåbentligt også andre kan gøre brug af.

Jeg skriver bare lige nøjagtigt det, som jeg har lyst til, og så krydser jeg fingrene for, at nogen læser med – og hvis der ikke er, så er det jo bare en ekstra side i dagbogen, der bliver skide-skæg at kigge tilbage på, når jeg engang er endnu ældre og har en endnu dybere panderynke end nu«.

Hvis du skal udpege ét blogindlæg, du er særligt stolt af og som indkapsler dig som blogger, hvilket skal det så være? 

»Jeg har en ganske ucharmerende evne til at blive rimelig hurtigt tilfreds med mine egne præstationer, så det er jo svært at udvælge et enkelt. Men jeg har fået meget positiv respons på “7 ting, som I ikke må fortælle mor-politiet om mig”«.

Vil du fortælle os historien om, hvorfor du så konsekvent kalder din datter for “Homie”?

»Jamen på Musik i lejet 2016 var jeg afsted sammen med to seje og street gutter, og så min bedste veninde, der er omtrent ligeså lidt street som mig selv. Det var første gang, at hun mødte gutterne, og hun ville gerne være med på den seje jargon, så under et spil gin&tonic-bowling sagde hun “smider du bolden herover, homie-homie-homiiieee?”.

Det er det absolut mest kiksede, som jeg nogensinde har hørt komme ud af hendes mund, fordi hun er den ultimative CBS-pige med Mulberry-tasker og Filippa K-tøj.  Jeg har pisse-elsket ordet “Homie” siden da. Så da der blev puttet en baby ind i maven på mig, og hun endnu ikke havde noget navn, så var det bare oplagt at kalde hende Homie. Og så efter hun er blevet født, har det jo bare vist sig, at hun ER en freaking homie«.

Humor fylder også ret meget i dit blogunivers. Hvorfor er det så vigtigt at få med? 

»Først og fremmest så er det bare virkelig lolleren at have en baby, så det er komplet umuligt for mig at håndtere emnet alt for seriøst. Derudover så er jeg bare ikke så meget til de alt for dybfølte ting, og jeg tror godt, at folk forstår, at jeg elsker min datter af Helles til, selvom jeg ikke skriver det konstant.

Når jeg laver et indlæg, så vil jeg gerne sørge for, at mine læsere får lidt ud af den tid, som de vælger at bruge på min sludder for en sladder, så udover at jeg ikke gider lave fængende overskrifter, som indholdet ikke kan leve op til, så vil jeg gerne sørge for, at de er nogenlunde underholdt under læsningen – også selvom det for eksempel handler om noget så kedeligt som, hvordan man kan undgå at spray-male sin baby med sø’mælk i ansigtet under amningen«.

Hvis du skal pege på dine egne favoritblogs, hvilke er det så? 

»Jeg er helt fjollet med Mathildeanhoj.dk – hun er et vanvittigt klogt hoved, der blogger om serier, og dyrker Matador såvel som større amerikanske serier, som en religion. Og hvis der er nogen, der kan argumentere for det tænkte eksempel, at den nuværende amerikansk udenrigspolitik kan spores tilbage til afsnit 3 af fjerde sæson af Sex and the City – så’ det hende!

Derudover så glor jeg blandt andet på kluns hos Karodall.dk«.

Vil du her på falderebet stikke os et par sommerferietips? 

»1) Brug solcreme – det ville mine pigmentpletter i panden ønske, at jeg havde husket lidt oftere.

2) Danmark er for vanvittigt et land, så hop på Google eller Bing og slå op, hvilke aktiviteter og attraktioner, som du kan opleve i Danmark.

3) Lad være med at lave en baby i et land med Zika-virus«.

Skriv en kommentar

1 kommentarer


  1. Lotte

    Hold da op hvor er din lille pige bare skøn altså, men hun har jo også gode gener fra sin mor