Månedens PLUS blogger er Jernmor: »Måske kan man betragte min blog som en manual i at overleve et liv, hvor man konstant træder rundt i Lego og hvor der altid er minimum et barn, der skriger én ind i hovedet

   

Navn: Stine Dahl


Blognavn: jernmor.dk

Hvordan vil du beskrive din blog?

»Det er i bund grund hverken særlig blog- eller instagramvenligt at opdage, at man er taget på arbejde med havregrød på skulderen og med en åben dåse makrel i tomat, som ens 1-årige så venligt har placeret i ens taske. Men for langt de fleste mødre, er det sådan virkeligheden er. Det er vel det min blog handler om – sandheden om at have 3 små børn, der hyler i stereo og tegner på væggene, hvis de kan få lov, kombineret med at have et fuldtidsarbejde, ukrudt i haven og samtidig formå ikke at rive hovedet af ens mand, selvom man ikke har sovet i snart 4 år.

Vi fik storesøster og tvillinger med 2 år imellem. Ingen havde rigtig advaret mig om det godstog af kaos, der ville ramme os med 200 km/t, når vi gik fra at være to til at være en (stor) børnefamilie. Måske kan man betragte min blog som en manual i at overleve et liv, hvor man konstant træder rundt i Lego og hvor der altid er minimum et barn, der skriger én ind i hovedet«.

Hvad inspirer dig, når du skriver dine blogindlæg ?

»Børn og familieliv er så vanvittigt, at der altid helt af sig selv dukker små anekdoter og problematikker op, der kan deles med andre. Bloggen handler ikke kun om børn, men da mit liv udover børnene, primært består af kedelige ting som et fuldtidsarbejde og bekymringer om hvorvidt, man nu engang får betalt sit realkreditlån, er det sjældent, at jeg får inputs til andre emner.

Navnet jernmor.dk kommer af, at jeg engang løb ironman og ekstremløb. Nu er det egentlig mest ment som en joke, da der ikke er meget ultra-løber over mig længere. Men vi forsøger at slæbe vores børn med ud i naturen og leve et så aktivt liv, som det nu engang er muligt med tvillinger, der altid insisterer på at løbe hver deres vej. Det bliver der også skrevet lidt om.

Det er egentlig sjældent, at jeg når at reflektere meget over de ting, der bliver skrevet om. Generelt er det svært at tænke de helt store tanker, når man konsekvent skal forhindre, at en 1-årig forsøger at klippe håret af sin søster eller pludselig får et uendeligt stort behov for at stikke en blyant ind i en stikkontakt«.

Følg med på Jernmors blog lige her.

Hvad giver det dig at blogge?

»Sociale medier og blog-verdenen bliver jo udskældt for at have en negativ indvirkning på alt fra parforhold til børns koncentrationsevne i dansktimerne. Det er der nok også noget om.

Der findes dog også en masse gode ting ved disse medier. Man kan finde fællesskab i noget, man måske ikke havde fundet fællesskab i, hvis man bare sad derhjemme og så Paradise Hotel. De fungerer jo også som inspirationskilder og samlingspunkt for en masse mennesker, der måske ville føle sig alene med en konkret problemstilling, hvis de ikke så at andre sad i præcis samme situation.

Og det er særligt det sidste, der er min motivation for at skrive. Det er ofte, at jeg får beskeder fra andre mødre, der føler, at de er de eneste i verden, der ikke kan få deres børn til at sove. Så føler jeg tilsvarende, at vores liv er ligeså almindelig kaotisk og leverpostej som alle andres. Og jeg kan godt li’ leverpostej«.

Følg med på Jernmors blog lige her.

Hvad er den vigtigste gadget for dig som blogger?

»Den vigtigste gadget? Altså en telefon og en computer er jo svært anvendelige, når der skal formidles et budskab på internettet. Jeg ville gerne skrive, at jeg havde et smart spejlreflekskamera, der kunne tage skarpe billeder. Det havde jeg engang, men efter det blev gravet ned i en sandkasse, er det bare aldrig blevet sig selv igen«.

Hvilket indlæg er du mest stolt af at have skrevet?

»Det indlæg jeg har fået mest positiv feedback på, var dette indlæg, der skulle betragtes som en lille forberedelsesmanual til kommende forældre.

Rigtig mange skrev efterfølgende, at det var dejligt at blive bekræftet i, hvordan livet med børn kan være, når det ikke bliver lagt 2 slags filtre over. At det er ok, at man indimellem fucker up som forældre og kommer til at klemme sin datters lilletå i sandalerne. At man indimellem har mest lyst til at gemme sig på toilettet for at få 3 minutters ro, hvilket man ikke får lov til, fordi nogen altid skal stå og hamre på døren eller stirre intenst på én alt imens, man sidder der.

Forældre bliver ofte udskældt for alt hvad de gør, så jeg håber, at jeg kan minde andre om, at livet med børn er andet end Marmar-tøj og små nuttede babyer, der sover. At vi gør, hvad vi kan og at man kommer rigtig langt med kærlighed. Så er det ligegyldigt, at ens sofa er smurt ind i makrelsalat og at ens børn ikke er ligeså rene og artige som alle de andres«.

Følg med på Jernmors blog lige her.

Læs også: Niklas ‘Food’ Roar er månedens Premium blogger: »Jeg er skide ligeglad med gastronomiske trends, dogmatiske fravalg som vegetarisme eller alskens kure«

Skriv en kommentar