Månedens PLUS blogger er Nanna’s

   

Navn: Nanna Eliasen

Blognavn: nannas.bloggersdelight.dk

Instagram: @nannaragnhild

Hos 27-årige Nanna handler det om at skildre det helt normale liv på sin blog, som hun oprettede for mere end seks år siden. Nanna skriver om det hverdagsrelaterede og alt, hvad der dertil hører. Hun ønsker at møde sine læsere i øjenhøjde og tage fat i emner som ALLE mødre og familier kan relatere til. Samtidig pointerer hun, at man ikke kan sætte hendes blog i bås.

»Min blog har ikke som sådan en rød tråd, som andres har«, fortæller hun. Derimod skriver hun om, hvad hun vil, når hun har noget på hjerte. Og den respons, hun ofte modtager, er den største drivkraft for hende.

»De indlæg, hvor jeg skriver om min sårbarhed og udfordringer, når der kommer respons på de blogindlæg fra kvinder, der har det på samme måde eller har oplevet noget lignende, så har jeg bare lyst til at give dem en kæmpe virtuel krammer«.

Vi har taget en snak med Nanna om bloggen, som er denne måneds Plus blog. Og måske tænker du, at du allerede har set Nanna før. For månedens Plus blogger har igennem en række været med i ‘De unge mødre’, hvor vi har fulgt hende og datteren Malucca, som i dag er seks år gammel. Netop dét snakker hun også om i interviewet, hvor hun ligeledes fortæller, hvordan bloggen kan være med til at give et flersidigt indblik i hendes liv.

Hvad handler din blog om? 

»Min blog har ikke som sådan en rød tråd, som andres måske har. Jeg har blogget on/off i seks år med et par pauser, men altid på samme domæne. Jeg har aldrig fundet min niché, hvis man kan sige det sådan. Min blog er egentlig bare MIG. Den rummer ærlighed og sårbarhed, både om det at være forældre, og om det at have diverse udfordringer, der følger med et par diagnoser, jeg har på mig. Jeg bruger den også til “dos and donts” og anbefalinger af diverse ting«.

Hvad inspirerer dig til at skrive på bloggen efter perioder, hvor du har været lidt off? 

»Jeg vil rigtig gerne bare være ærlig. Min blog er en slags dagbog, når der lige er noget, jeg brænder inde med. Netop på grund af min medvirken i “De unge mødre” i så mange år, hvor seerne har kunnet følge med i vores liv, har jeg også haft brug for at dele mere bredt ud af vores liv. Fortalt med mine helt egne ord. Vi medvirker jo kun i 10-15 minutter per afsnit, så det er begrænset, hvor detaljeret seerne rent faktisk får et indblik i vores historie«.

Så hvad føler du, at du får ud af at give et større indblik i jeres historie og liv? 

»Det, jeg elsker ved bloggen er, at jeg får den taletid, jeg føler er nødvendig. Det er selvfølgelig ikke alle der synes, at det er super interessant at læse, hvad jeg mener, føler og oplever – særligt ikke, når det engang imellem bare er en oplevelse eller en tanke jeg sidder med. Men til gengæld betyder det helt vildt meget, og det rører mig enormt meget, når jeg oplever, at der faktisk er folk, der gider bruge noget af deres tid på at læse det JEG har at komme ud med«.

Så hvilke følelser vækker det i dig, når du skriver indlæg til bloggen?

»De indlæg, hvor jeg skriver om min sårbarhed og udfordringer, når der kommer respons på de blogindlæg fra kvinder, der har det på samme måde eller har oplevet noget lignende, eller dem, der bare vil give en virtuel krammer. De dage giver det mig virkelig meget (at blogge, red.). Jeg kan virkelig mærke en støtte, og jeg bliver vildt opløftet af det. Det er bare GULD, når man oplever den slags!«.

Hvis du skal pege på et indlæg, der bedst definerer din blog og dig som blogger, hvilket skal det så være? 

»Åh, den synes jeg er svær. Det er igen de indlæg, hvor jeg skriver om sårbarhed og udfordringer, og får respons. Jeg skriver dem som regel mens jeg sidder og har det svært. Med tårerne løbende ned af kinderne. Når jeg er færdig med indlæggene diskuterer jeg ofte med mig selv, hvorvidt det kan klare at komme ud. Om det har nogle konsekvenser, og hvordan tager folk mon imod det?  Hvordan vil min datter have det med, at jeg netop har været så ærlig omkring, hvordan jeg har haft det, når hun en dag er gammel nok og kan finde frem til indlæggene, eller kan blive konfronteret med dem?

Jeg tror dog på, at jeg skal opdrage min datter til at forstå, at psykiske udfordringer IKKE skal være tabuer. Så jeg vil rigtig gerne gå forrest og tale højt om tingene. Når jeg har udgivet blogindlæg, modtager jeg altid kun enormt rørende beskeder eller kommentarer. Så på alle måder er de indlæg det hele værd. Jeg synes, at det er win/win. Jeg modtager så meget “kærlighed” fra andre støttende og forstående kvinder, når jeg har mest brug for det, samtidig med at jeg oplever, at der er mange der skriver, at de får rigtig meget ud af mine indlæg, fordi de kan spejle sig i det. Det er dejligt at vide, at de ikke er alene om at have det sådan. Det er præcis sådan jeg har det, når jeg følger andre, der netop er åbne om at have det svært«.

Læs også: Månedens Plus Blogger er Laura Buje 

Skriv en kommentar