Månedens blog: Cute Carbs

   

karameller_lakrids_zps83f49ab1Navn: Tóra Effersøe Mortensen Alder: 31 år Blognavn: www.cutecarbs.com By: København

Hvad laver du til dagligt?

Jeg er uddannet journalist, og arbejder til dagligt som digital chef i Aller Media A/S, hvor jeg har ansvar for Vi Unge på alle digitale platforme.

Hvor længe har du blogget?

Jeg har blogget siden september 2011.

Desktop35

Hvad får du ud af at blogge og hvor lang tid bruger du på det dagligt?

Bloggen er mit frirum! Jeg hygger mig med den, og jeg elsker at tage billeder, og der er næsten ikke noget bedre at tage billeder af end kager, så bloggen giver mig virkelig lov til at dyrke min passion! Og så er det en fantastisk følelse, når man får feedback fra læsere, der har haft gode og søde øjeblikke med mine opskrifter.

Hvor lang tid… Det varierer rigtig meget! Det kræver en del tid at lave et enkelt indlæg, for der skal typisk bages en kage eller laves en dessert, som er min egen opskrift, så det kan sagtens kikse i første forsøg. Og så bruger jeg virkelig lang tid på at fotografere, for jeg bruger kun dagslys, så det kan også være en udfordring.

Hvorfor lige en blog om mad/søde sager, og hvor finder du din inspiration?

Jeg havde længe tænkt, at jeg ville skabe mit eget sted på nettet, og da jeg fortalte det til en god kollega, var hun ikke i tvivl, hun syntes, jeg skulle lave noget med kager. Jeg legede lidt med tanken, og det endte med, at jeg i september 2011 gik i luften med min kageblog.

Jeg bliver inspireret af de mange kogebøger, jeg har, og så er jeg ret vild med Foodgawker og Pinterest, hvor der er rigtig mange fine billeder. Jeg læser også en del amerikanske blogs, som tit giver mig mange gode idéer. Og så inspirerer mine færøske venner og familie mig meget – der bliver lavet de vildeste opskrifter på Færøerne, så det er altid sjovt at følge med i, hvad der er populært i strikkeklubberne på Færøerne.

Hvilket indlæg på din blog er du mest stolt af?

Det må være min “Marengslagkage med jordbær og Yankie bar-creme”, som er blevet delt mere end 730 gange på facebook, og er den mest læste opskrift på bloggen i 2012. Den er frisk, sød og meget fin at se på. Opskriften finder du her: http://cutecarbs.com/2012/07/marengslagkage-med-jordbaer-og-yankie-bar-creme/

marengslagkage

Har du nogle guilty pleasures, når det kommer til mad?

Hjemmelavet bearnaise – behøver jeg sige mere! Cheesecake og crème brulée.

Hvilke(t) produkter/maskiner kan du ikke leve uden i køkkenet?

Jeg ville nok aldrig være blevet kageblogger, hvis jeg ikke havde min højtelskede røremaskine fra Kitchen Aid.

Hvordan foregår det, når du skal skrive et blogindlæg med madopskrift?

Jeg får altid ideer til indlæg på mærkelige tidspunkter, så indlægget bliver næsten aldrig produceret, lige når ideén kommer og det kræver også lidt tid, når de fleste indlæg er opskrifter. Der skal bages og laves desserter, inden jeg kan begynde at skrive et indlæg og tage en masse billeder, men det er en sjov process.

Hvilke blogs er din favoritter og hvorfor?

Call me cupcake – fine billeder og megalækre opskrifter: http://call-me-cupcake.blogspot.dk/ 
Anne Au Chocolat – ægte chokokærlighed og sød inspiration: http://anneauchocolat.dk/
Emily Salomon – lækkert mix af indlæg og fine fotos: http://emilysalomon.dk/
Og en masse amerikanske blogs – fordi de altid overrasker: http://buttermeupbrooklyn.com/ http://chasingdelicious.com/ http://www.sprinklebakes.com/ http://www.bakerella.com/

droemmekage_zps68e39016

Fortæl mig 5 ting om dig, jeg ikke ved:

Jeg kan ikke lide hindbærsnitter.
Jeg er en total ”social media” nørd.
Jeg har fobi for firben.
Jeg er stor Manchester United-fan.
Jeg har altid friske blomster i lejligheden.

Et godt råd til en kommende (mad)blogger in spe?

Du skal brænde for det! Dine læsere skal kunne mærke din kærlighed til det emne, du blogger om. Og så skal du udvikle et koncept fra start, hvor du sætter nogle grænser, fordi en blog ikke bliver en succes, hvis du ikke vælger ting fra – jeg har f.eks. valgt ikke at dele madopskrifter på min blog. Og du skal kun blogge, hvis du ikke kan lade være!

Tjek Cutecarbs ud og få inspiration til den søde tand.Skriv en kommentar