Bloggers Delights blogger-ordbog

   

Arkiver
Arkiver er en funktion, du kan have i din menu. Under arkiver kan man se indhold for en bestemt periode. Sådan slår du arkiver til/fra.

 

Basis
Basis er Bloggers Delights betegnelse for en gratis blog. Du opretter en basisblog ved at oprette en bruger og herefter oprette en blog til din bruger.

 

Bloglovin’
Bloglovin’ er den officielle følgeportal for bloggere. Sådan tilmelder du din blog til Bloglovin’.

 

Browser
En browser er det program på din computer, du bruger til at gå på internettet. Her kan blandt andet nævnes Google Chrome og Internet Explorer.

 

Cache
Cache er en “kopi” af en hjemmeside. Dette gør, at hjemmesiden bliver indlæst hurtigere for brugeren.

 

CSS
CSS betyder Cascading Style Sheets. CSS er kodning og kan lave specielle ændringer til din blog. Vi anbefaler, at man ikke ændrer CSS, hvis man ikke har viden omkring dette.

 

Domæne
Et domæne er en hjemmeside. Du kan have dit eget domæne for din blog. Se hvordan her.

 

Faktabar
Faktabaren er under alle dine indlæg. I denne kan man se, hvor mange kommentarer dit indlæg har, hvem der har skrevet indlægget, og hvilke kategorier indlægget er tilknyttet. Sådan designer du faktabaren.

 

Favicon
Et favicon er et lille logo til din blog, som vises i adressefeltet i din browser. Sådan indsætter du et favicon.

 

Google Analytics
Google Analytics er Googles eget statistikmodul, hvor man kan se antallet af besøg med mere på din blog. Sådan gør du.

 

Header
En header på en blog er det øverste billede, du har på bloggen. Med denne kan du gøre din blog præsentabel. Sådan indsætter du en header.

 

Hoverfarve
En hoverfarve er den farve, men ønsker, når man holder musen henover. Dette kan for eksempel bruges til links, menupunkter og sociale ikoner.

 

HTML
HTML er ren tekst. Ved HTML bliver for eksempel billeder omskrevet til tekstkoder.

 

Importer
Når du importerer noget, flytter du dit indhold over til Bloggers Delight. Sådan importerer du dit indhold, hvis du har en blogger-blog. Sådan importerer du dit indhold, hvis du har en WordPress-blog.

 

Indlæg
Et indlæg er det tekst, du vil formidle til dine læsere. Man kan også kalde et indlæg for et opslag eller en artikel. Sådan opretter du et indlæg.

 

Kategorier
Med kategorier kan du inddele dine indlæg på din blog i forskellige emner. En kategori kan for eksempel være mad eller mode. Sådan opretter du en kategori.

 

Kontrolpanel
Kontrolpanelet er administrationen på din blog. Det er herinde, du kan lave indlæg, menuer, kategorier og ændre i dine indstillinger.

 

Menu
Din menu ligger under din header. I denne kan du have menupunkter (se under ‘Sider’).

 

Padding
Padding er mellemrummet mellem dit indlæg og siderne af din blog. Ved at øge padding, kan du få teksten mere mod midten.

 

Pingback

Når du får et såkaldt Pingback betyder det, at der er linket til dit indlæg fra et andet websted. Det kan både være i et andet af dine egne indlæg eller fra f.eks. Twitter, Facebook eller en hjemmeside.

 

PLUS
En PLUS-blog hos Bloggers Delight er en basis-blog, som er blevet opgraderet. Med PLUS får man mange flere designmuligheder, delt sine indlæg mm. Sådan opgraderer du.

 

Premium
En Premium-blog hos Bloggers Delight er en blogger, som tjener penge på sin blog. Sådan bliver du Premium-blogger.

 

Relaterede indlæg
Relaterede indlæg vises i bunden af dine indlæg. Her vises indlæg, som minder om det pågældende indlæg.

 

RSS
Et RSS-feed er en lang strøm af hele indholdet på din blog, som gør at søgemaskiner, BlogLovin’ mm. kan finde ændringer i dit indhold og opdatere dette.

 

Sider
En side på din blog kan bruges som et menupunkt. For eksempel kan du oprette en “Om mig”-side eller en kontaktside. Sådan tilføjer du sider. Sådan tilføjer du en side til menuen.

 

Sidebar
En sidebar vises i højre side af bloggen. Her kan man for eksempel præsentere sig selv. Sådan aktiverer du sidebaren.

 

Signatur
En signatur vises i bunden af alle dine indlæg. Hvis du ønsker en tekst, link eller billede i alle dine indlæg, skal denne altså aktiveres. Sådan gør du.

 

Tag-cloud
En tag-cloud er en oversigt over de tags, du senest har brugt, og hvilke du har brugt mest.

 

Undermenu
Undermenuen ligger under menuen. Alt efter hvilken menu, du har valgt, vil der ligge forskellige ting i denne, fx. sociale ikoner.

 

URL
En URL er et andet ord for adressen til en hjemmeside, fx www.bloggersdelight.dk

 

Widgets
Widgets er placeret i bunden af din blog. Sidebaren kaldes også for en widget. Her kan du fx. indsætte links til dine sociale medier, såsom Facebook og Instagram.

 

XML-fil
En XML-fil er en tekstfil af alt dit indhold. Denne skal du bruge, hvis du skal importere/eksportere din blog.

Skriv en kommentar