Månedens Premium Blogger er Caroline Schack: »Når folk læser min blog, så trykker de sig direkte ind på mig som person«

   

Navn: Caroline Schack 
Alder: 26


Blognavn: carolineschack.dk  
By: Odense (Oprindeligt fra Nordjylland)

Man er ikke ét sekund i tvivl om at der er krudt i røven på den gæve nordjyde Caroline Schack, som til hverdag arbejder som ambulanceredder, da vi fanger hende til en snak om hendes blogunivers i forbindelse med, at hun er blevet udvalgt som månedens Premium Blogger hos Bloggers Delight.

Carolines energi og gode humør smitter med det samme af under vores samtale, og det er umuligt ikke at blive inspireret af hendes passionerede fortællinger om især hendes kærlighed til naturlivet, når hun med en afbalanceret portion humor og selvironi sætter ord på sin blog og idéen bag.

Bloggen carolineschack.dk, som den ser ud i dag, differentierer sig fra det man ellers umiddelbart ser i bloglandskabet. Caroline er enormt passioneret omkring naturen, rejser, en aktiv livsstil og det at gå på jagt. Og netop de passioner har de seneste år fået en mere og mere fremtrædende plads bloggen, der i grove træk er en skildring af Carolines liv.

»Bloggen er en stor rodebutik, plejer jeg at sige. Jeg har ikke en decideret agenda for den. Den handler bare om mig, mine mange drømme, og de ting, der skal nås på alt for kort tid. Men selvfølgelig er naturlivet det mest essentielle på bloggen, og jeg håber, jeg gennem mine blogpost om mine egne oplevelser og kærlighed til naturen kan inspirere andre til at tage ud og nyde den«, forklarer Caroline, som samtidig fastslår, at hun til tider bliver mødt af nysgerrige spørgsmål, når folk læser om hendes passion for især jagt og natur.

»Jeg får ofte nogle nysgerrige kommentarer og spørgsmål fra folk, der kommer forbi min blog eller Instagram, fordi mine interesser er ret atypiske i forhold til mit udseende. Man forbinder mig nok ikke lige med en der går på jagt«, fortæller hun.

Blogger lå ikke i kortene

At Caroline skulle iværksætte en blog lå ellers ikke ligefrem i kortene, da hun første gang blev præsenteret for idéen i 2014. Men efter grundig overvejelse fik hun alligevel overbevist sig selv om, at det med at starte en blog faktisk var en god idé. Hun ville nemlig skabe et sted, hvor hun kunne dele ud af små og store tanker.

»Jeg havde en Instagram med et okay antal følgere, så jeg blev præsenteret for idéen om en blog i 2014. Dengang var min første tanke, at jeg ikke kunne overskue det. Jeg var lige startet i forsvaret. Min far var syg. Og der var tusind andre ting at fokusere på. Men ved nærmere eftertanke besluttede jeg mig for at prøve kræfter med det alligevel«, siger Caroline Schack.

Da bloggen gik i luften, valgte Caroline at dedikere en del af dens indhold til tankerne, der kom til hende i forbindelse med hendes fars sygdomsforløb. Især fordi hende og hendes familie havde mødt massiv modstand i deres tur gennem systemet. Men selvom det var vigtigt for Caroline at beskrive kampene med farens sygdom, hvilket stadig fylder på bloggen med kategorien ‘Kampen for min far’, følte hun også, at hun på bloggen nærmest »kastede op af dårlig energi«. Derfor tog hun en beslutning om også at inkorporere emner som træning, sundhed og madlavning.

»Jeg tog en beslutning om at bloggen også skulle handle om sundhed, træningsplaner osv. Og med afsæt i det, fik jeg skabt et univers med træning, mavemuskler og alt muligt andet. Dér startede mit boost for alvor, men jeg nåede også et punkt, hvor jeg følte, at der gik lidt for meget palæokur i den«, siger hun og fortsætter:

»På et tidspunkt kunne jeg ikke længere identificere mig med mit fokus på sundhed og træning. Samtidig med det kom der enormt meget fokus på kropsidealer i samfundsdebatten, og jeg følte på en eller anden måde, at jeg var med til at stifte et kropsideal, som i virkeligheden ikke var det, jeg følte var rigtigt. Og ja, så var jeg bare træt af, at jeg ikke kunne få sovs på mine kartofler«, fortæller hun til sidst med et stor smil på læben.

Derfor valgte Caroline Schack efter et par år at ændre kurs med sin blog. Hun ville finde ind til kernen og skrive om det, hun virkelig brændte for. Caroline ville skildre den “rigtige” Caroline, der elsker at gå på jagt i naturen og som absolut ikke behøver at være centreret omkring fuld sundhed.

»Nu har jeg virkelig fået kærligheden tilbage til min blog. Den handler om det, jeg brænder for. Og mine læsere har taget enormt godt mod skiftet«, siger Caroline, og forklarer, at retningsskiftet for bloggen for alvor kan ses i hendes indlæg ‘Dagbog fra Fuck-det-hele-ferie’, hvor skildringen af naturlivet for alvor træder frem.

Inspirerende fortællinger om naturen og det personlige frem for alt

I løbet af samtalen med Caroline bliver det mere og mere tydeligt, at den personlige og ærlige side af hendes blog sammen med det store fokus på naturlivet er det absolut vigtigste, når hun sætter sig ved tasterne for at skrive et indlæg.

»Det gælder om at formidle sig selv, og formidle noget, der giver stof til eftertanke – eller som inspirerer. Det er det, der gør en blog rigtig god. Man skal give noget af sig selv. Det gør jeg, og et glansbillede er mit liv i hvert fald ikke altid«.

Netop ærligheden og det personlige er også det, der definerer hende som blogger, når man spørger hende. Blandt indlæggene hun har skrevet, mener hun, at dem der definerer hende bedst, er det førnævnte indlæg om friluftsliv og hendes sommerferie i Norge, hvor hun glædeligt skriver om alle de fejl, hun har begået, når hun har kastet sig ud i en masse spændende naturoplevelser.

Og så er der selvfølgelig alle indlæggene i kategorien om hendes sygdomsramte far, der ligeledes er definerende for hende som blogger, og hvor hun ikke lægger skjul på noget som helst.

»Det er min måde at ævle løs om tankerne om det system, der har røvrendt os. Der er intet filter i den her kategori, og den understreger, at det hele ikke skal være så rosenrødt«.

Samtidig slår hun også fast, at det personlige sommetider gerne må have et strejf af humor og selvironi. Det er med til at skabe en endnu mere nær relation til læserne.

»Mine læsere føler typisk, at jeg skriver uden filter. Det kommer også til udtryk, når jeg altid skriver i talesprog. Og jeg sætter tit kommaer og nutids-r ind i bunden af mine indlæg, som læserne så selv kan ”sætte ind” efter behov i indlægget, for jeg er enormt dårlig til grammatik. Men det er okay at tage lidt pis på mine egne ting«, siger hun og griner.

Og da vi til sidst spørger Caroline, hvad det har betydet for hende at ændre kurs med bloggen i løbet af den årrække, hun har været i gang, hvor hun nu har gjort naturlivet til omdrejningspunktet for hendes blog, svarer hun prompte.

»Jeg er stolt af min blog! Når folk læser min blog, så trykker de direkte ind på mig som person. Der er intet filter. Og jeg håber i bund og grund at kunne inspirere folk til at komme mere ud og opleve naturen. Jeg bruger tit vendingen “en time i naturen kan med garanti give dig mere energi end to timer foran tv’et”«.

Besøg Carolines blog lige her.

Læs også: Q/A: Et kritisk blik på influencer marketing

Skriv en kommentar