Månedens plus-blogger(e) er Ida og Mads

   
Navne: Ida Holm og Mads Taiki
Alder: 25 (Ida) og 27 (Mads)
Blognavn: 
Instagram: 
 
Hvem er Ida og Mads?
Vi er helt sikkert mest af alt kendt som “Gult hus i Nybyggerne sæson 5”, hvor vi gennem Idas baggrund som designer og Mads’ japanske baggrund har fundet et fælles ståsted i forhold til stil, indretning og design. Dog er vi jo naturligvis meget mere end bare “gult hus i Nybyggerne”, og bag hele TV-ræset finder man to rolige jyder, der har en kæmpe passion for Japan, æstetik og design men i særdeleshed også mad og madlavning, hvilket vi håber på at kunne komme mere ud med på vores blog, når vi kommer på den anden side af Nybyggerne.
 
Nybyggerpar, jyder, mad-entusiaster – men nu også iværksættere. De sidste par måneder har vi nemlig i fællesskab knoklet for at få startet vores egen virksomhed på benene. Vi har lavet en webshop, hvor vi vil sælge Idas kunst og design i form af plakater og indretningshjælp. Hjemmesiden hedder www.taisho.dk. og vi offentliggjorde den for meget kort tid siden.
Hvorfor startede i jeres blog?
Helt konkret startede vi vores blog for at have muligheden for at gå mere i detaljerne med nogle af de ting, man ser i Nybyggerne. Det er nogle meget komprimerede programmer, så vi havde simpelthen så meget mere, vi gerne ville vise og fortælle seerne. DIY’s, indkøbslister, tankerne bag rummene og generelt hele processen.
Derudover har vi faktisk længe gået med en lille drøm i maven om at starte en blog, hvor vi kunne inspirere med henholdsvis vores passion for æstetik, Japan og madlavning. Også kombinationen mellem det japanske og det danske – Ida kom jo pæredansk ind i Mads’ bikulturelle familie og fik virkelig øjnene op for en helt fantastisk kultur, der går så godt i spænd med mange danske værdier. Vi håber derfor på, at vi fremadrettet kan blive ved med at blogge og komme ud med nogle af alle de ting, der ligger vores hjerte så enormt nært.
 
Hvordan var det at være med i nybyggerne?
Det har været vores livs største oplevelse, omend det nok også har været det hårdeste, vi nogensinde har prøvet. Vi har slidt, slæbt, knoklet, grinet og grædt, men mest af alt står vi bare tilbage med den fedeste følelse. Det er helt vildt at tænke på alt det, vi har opnået på så kort tid, og det har været en kæmpe personlig sejr for os begge. Det er også en proces, hvor der er mange følelser indblandet. Vi startede ud med en kæmpe tvivl; var vi nu parate til at gå ind i det her? Dernæst; er vi gode nok til det her? Da vi først var i gang, blev vi overraskede over, hvor mange følelser vi havde med i hvert rum. Hvis vi fik dårligt kritik, tog vi det naturligvis konstruktivt til os – men vi tog det også virkelig ind personligt. Det var jo “os to”, det rum symboliserede – så hvis dét får kritik, er det så også en kritik af os….? Det kan lyde patetisk, men det er bare så intens en proces, hvor man lægger ALT, hvad man har, i det man laver. Så for helt kort at svare: det er vanvittigt hårdt at være med i Nybyggerne, men det er heldigvis endnu mere fantastisk og lærerigt. Vi vil gerne igen!
Hvad inspirerer jer, når i skriver jeres indlæg? 
De indlæg, vi har skrevet indtil videre, hænger 1:1 sammen med Nybyggerne. Derfor har der ikke været de store inspirationer udefra, men mere et behov for at lukke folk ind i de tanker, vi har omkring hele Nybygger-ræset. På sigt, når vi kommer til at skrive lidt mere “frit” om æstetik, Japan, mad mv, kommer vi dog helt sikkert til at lade os inspirere af mange ting omkring os. Bøger, rejser, spisesteder, museer.
 
Er der andre blogs, i følger med på?
Vi følger primært med på madblogs. Anneauchocolat, Twinfood, Gastromand, Valdemarsro, Foodfanatic og så videre. Derudover nyder vi også at følge de tidligere deltagere fra Nybyggerne, men også deltagere fra eksempelvis Masterchef.
Skriv en kommentar