Forkæl dig selv i hverdagen

   

Annonce

Forfatteren Dan Turell skrev et digt om hverdagen, der starter med ordene: ”Jeg holder af hverdagen.” Sådan er det dog ikke alle, der har det. For nogle er hverdagen mere hamsterhjul end det er hygge. Og det er selvfølgelig ærgerligt, når hverdagen trods alt fylder mere i vores liv end weekender og ferie gør. Der er dog flere små ting, man kan gøre for at tilføje lidt mere fornøjelse til hverdagen.

 

 

Små åndehuller

Hvis dagene ligner hinanden for meget, og det hele kører lidt ud i en smøre, kan det være en idé at putte små åndehuller ind her og der. Åndehuller kan være små pauser, hvor man gør noget andet, end man plejer. Det kan være at give dig selv ti minutters ro og fred i en hverdag fuld af pligter. Har du mulighed for at stå ti minutter før op eller optimere din tid om morgenen, så du har tid til at drikke en kop kaffe og vågne langsomt til lyden af din yndlingsmusik eller en podcast? Kan du finde en halv time efter arbejde, hvor du gør lige, hvad du har lyst til? Mulighederne er mange, når man begynder at kigge efter.

 

 

Treat yourself

At forkæle sig selv er en rigtig god måde at drysse noget glimmer ud over hverdagen på. Det behøver ikke at betyde, at man skruer op for tøjbudgettet eller køber ting, man ikke har brug for. Det kan være at forkæle sig selv med en god kop kaffe til turen hjem fra arbejde eller at købe en kage med hjem til en hyggestund efter arbejde. Du kan også købe en buket blomster fra supermarkedet og fordele den i små vaser rundt om i hjemmet, så den spreder god energi flere steder. Eller du kan forkæle dig selv ved at gå i biografen oftere eller at planlægge en hyggeaften med din yndlingsmad, yndlingsslik og yndlingsfilm. Alt tæller på livsglædekontoen, og en masse små ting kan være med til at løfte dit humør samlet set.

 

 

Gør noget nyt

I stedet for at gå, cykle eller køre den samme rute hjem fra arbejde hver dag, så tag en anden vej en gang i mellem. Hjernen har godt af at blive udfordret af og til. Det er nemlig nemt at gøre det samme hver dag, og det bliver til indgroede vaner på sigt. Men hvis du kører en anden vej eller står af bussen et stop før, udfordrer du hjernen og får en følelse af, at der sker noget nyt. Den nye vej kan også kombineres med andre ting – fx kan det være at den nye rute går forbi en skov, som du kan gå en tur i.

 

 

Store drømme, lille budget

Går du og drømmer om en bestemt taske eller en flot jakke, som du er sikker på vil forsøde dit liv hver gang, du har den på? Eller er det en all-inclusive-ferie til varmere himmelstrøg, som du tit har i tankerne? Livet er nogle gange for kort til at vente flere år på at spare op til tingene på forhånd. Man kan også vælge at låne pengene og betale lånet af bagefter. Der er hurtig ekspeditionstid hos kreditnu.dk – det betyder at du oftest har pengene på kontoen samme dag, hvis du akut falder over noget, du ikke kan undvære.

Skriv en kommentar