Månedens PREMIUM blog: Mayadroem

   

mly_7205-1-e1468257199764

Navn: Maya Lützhøft Alder: 26

Blognavn: mayadroem.dk By: Aarhus

Hvad laver du til dagligt?

Jeg er uddannet sygeplejerske, men det arbejder jeg ikke som på nuværende tidspunkt. Jeg valgte i juli at gå fuld tid med min blog og så åbner jeg snart op for kostvejledning og personlig træning, både online og én til én i Aarhus. Derudover er jeg ved at skrive min første bog om sundhed, som udkommer januar 2018.

Hvor længe har du blogget og hvad blogger du om?

Jeg har blogget i 4-5 år. Jeg blogger om sundhed & fitness.

Hvad får du ud af at blogge og hvor lang tid bruger du på det dagligt?

Jeg kan godt lide at formidle sundhed i øjenhøjde, og jeg elsker at mine læsere prøver mine opskrifter og træningsprogrammer af. På den måde føler jeg, at jeg kan bidrage til at andre får en sund livsstil.

Da jeg lever af min blog, så bruger jeg mange timer på det dagligt. Det er ikke et 8-16 job, men det er netop det jeg godt kan lide ved det. Jeg fordeler min tid mellem blog, personlig træner uddannelse og at skrive min bog. Alle tingene er noget, som jeg virkelig godt kan lide. Jeg elsker mit job! :)

sk%e2%94%9carmbillede-2017-02-20-kl-17-00-35

Hvorfor lige en blog om det emne og hvor finder du din inspiration?

Jeg har altid interesseret mig for kroppens muligheder og begrænsninger, hvilket også er derfor jeg valgte at uddanne mig til sygeplejerske. Jeg har altid været aktiv og trænet meget, og jeg vil rigtig gerne dele mine erfaringer. Jeg interesserer mig meget for sund madlavning, og jeg synes der manglede sunde alternativer til de klassiske retter og kager. Da jeg startede fandtes der ikke mange sundheds/fitnessblogs, men nu findes der heldigvis flere.

Jeg finder inspiration overalt, hvor jeg bevæger mig. En samtale med veninde kan sagtens udmynte sig til et blogindlæg, hvis jeg synes det satte gode tanker i gang. Jeg får derudover i høj grad inspiration fra mine uddannelser. Det har været vigtigt for mig at dygtiggøre mig rent fagligt, for at kunne højne indholdet. Nu er det ikke bare mine erfaringerne alene, men jeg har også et mere teoretisk afsæt. Der er mange i mine omgivelser og på de sociale medier, som inspirerer mig.

p1050770

Hvilket indlæg på din blog er du mest stolt af?

Den oprindelige grund til at jeg startede min blog, var fordi jeg var sygemeldt med stress. Jeg havde derfor brug for et kreativt frirum, hvor jeg bare kunne skrive om de ting der gjorde mig glad. Jeg er sikker på, at det havde betydning for at jeg kom så godt igennem det. Jeg skrev et meget grænseoverskridende indlæg, som handlede om mit stressforløb. Selvom jeg krængede mit hjerte ud og viste min sårbarhed, så var det virkelig det værd. Responsen på indlægget var overvældende og kærlig. Jeg har senere fundet ud af at netop dét indlæg har hjulpet mange andre i samme situation, eller hvor de har været lige ved at køre af sporet. Jeg er så stolt af at jeg turde!

Har du nogen guilty pleasures?

BLAND SELV SLIK. Jeg spiser slik i weekenden, som var der ingen dag i morgen :)

Hvilke(t) produkter/gadgets kan du ikke leve uden i hverdagen som blogger?

Mit kamera Lumix gx80, som er et lille bloggervenligt kamera. Fotobaggrunde/underlag er nyt for mig, men det tager helt klart mine madbilleder til et lidt højere niveau. Derudover er min nye IMAC fuldstændig uundværlig, jeg elsker at jeg kan sidde godt, når jeg skal arbejde!

10287-maya-lutzhoeft-04

Billede: Kenneth Stjernegaard

Hvordan foregår det, når du skal skrive et blogindlæg?

Jeg skriver mange forskellige indlæg på min blog. Hvis det er opskrifter, så har jeg som regel allerede besluttet hvad jeg vil lave, så handler jeg ind, laver mad, tager billeder og ligger opskriften på bloggen derefter. Jeg laver gerne 2-4 opskrifter pr. Gang jeg går i køkkenet. Det gør det noget nemmere, da det er for mørkt om aftenen til at skyde billeder. Jeg mødes ofte med Mette Lyngholm og tager billeder i et fitnesscenter, som jeg så kan bruge løbende på min blog. Da jeg ofte træner alene, så er der ikke nogen til at tage billeder hver dag. De mere sundhedsreflekterede indlæg sidder jeg ofte alene og skriver, mens jeg hører noget god musik. Jeg er typen som går lidt til og fra indlæg, hvilket betyder at jeg har over 200 indlæg liggende som kladder. Jeg planlægger mine indlæg ca. 1 uge frem, men hvor der stadig er plads til ændringer, hvis jeg spontant skriver et indlæg, som skal ud. Jeg forsøger at udgive blogindlæg hver dag, hvilket jeg har gjort i over et år.

Hvilke blogs er dine favoritter og hvorfor?

Jeg læser faktisk næsten kun blogs, hvor jeg kender bloggerne i virkeligheden, selvom det jo ikke er dét der er meningen med blogs. De blogs jeg elsker er især fordi deres blog stemmer overens med hvem de er når jeg møder dem.

Mette – Mettelyngholm.dk: Mette er fantastisk dygtig og inspirerende. Jeg har fulgt hende i mange år, og får et års tid siden blev vi gode veninder. Jeg synes at Mette skriver mange gode indlæg, som inspirerer mig til træning og sundhed. Jeg elsker også at følge med i hendes familieliv med Lasse, Amilia og Erwin.

Camilla – Fitnrun.dk: Camilla var én af de første piger jeg mødte til et event og vi minder utroligt meget om hinanden. Hun er også uddannet sygeplejerske, og skriver som løb og sundhed. Camilla motiverer mig til at få snørret løbeskoene, hun er simpelthen så sej!!

Johanne – Nutidensmor.dk: Johanne er på så mange måder helt anderledes end mig, men alligevel har vi fundet hinanden på en god måde. Jeg elsker at læse om hendes hverdagsliv med Augusta, og deler stort og småt. Johannes blog får mig ofte til at grine højlydt, men det gør hun også når vi ses!

Derudover elsker jeg at læse med hos: &Article, Homesick, Bittebitte og Sidsel&Lasse :-)

_mly3065-1-1

Fortæl mig 5 ting om dig, jeg ikke ved:

Den var straks sværere… Jeg er meget åben og ærlig, så jeg fortæller faktisk om det meste på min blog :)

1. Jeg sover altid til jeg vågner… Jeg hader at vågne af et vækkeur, så det gør jeg kun hvis det er nødvendigt. Det gør virkelig meget for min livskvalitet, at jeg får sovet tilstrækkeligt og det er noget jeg prioriterer overalt andet..

2. Jeg ved ikke, hvornår jeg startede min blog. Det er noget jeg ofte bliver spurgt om, men jeg ved faktisk ikke hvornår jeg præcis trykkede udgiv på det første indlæg. Dertil skal også siges, at jeg først havde min blog som en rejseblog – og først senere blev relanceret som en sundhedsblog.

3. Jeg ville rigtigt gerne i gang med at lave Youtube-videoer, men jeg har bare det problem at jeg slet ikke kan deale med min egen stemme, når jeg hører den. Hvordan kan den være SÅ anderledes i virkeligeden end den er i mit hoved? Haha.

4. Jeg kan IKKE sætte komma. På trods af at jeg lever af at skrive, så har jeg intet begreb om hvordan kommaerne skal sættes. Jeg sætter dem i øst og vest – og lidt som det passer mig. Det får nogle gange mine læsere til at løfte øjenbryn, men jeg synes det bliver for kunstigt, hvis der skal læses korrektur på alle mine indlæg. Jeg synes også at der godt må være forskel på blogs og andre skrevne medier.

5. Jeg har altid vidst at jeg ville være sygeplejerske. Da jeg var lille var mine dukker og bamser altid syge og skulle passes og plejes. Jeg har dog ikke fortrudt, at jeg har lagt det på hylden for en periode, for det jeg laver nu giver så meget mere mening for mig. Jeg ved dog ikke om jeg nogensinde vender tilbage i den hvide kittel.

Et godt råd til en kommende blogger in spe?

Det bedste du kan gøre er at være dig selv og finde din egen tilgang til bloggeriet. Jeg tror ikke, at der er én måde en blogger skal være på. Jeg tror den største fejl man kan begå er at tro, at man skal være ligesom alle andre bloggere. Du er unik: Vis det til verdenen! Jeg tror det kan være en god idé at man ikke starter for bredt, men i stedet fokusere på det som interesserer en mest, så kan man altid sprede viften ud senere hen.

Skriv en kommentar