Månedens blog: Gane & Gaffel.

   



Navne: Lise, Julie og Emilie. Aldre: 30, 30 og 30. Blognavn: ganeoggaffel.dk (og ikke Ghana & Gaffel, som det åbenbart lyder som). By: København.

Hvad laver I til dagligt?

Emilie er projektleder i et kommunikationsbureau, Julie er kommunikationskonsulent i staten og Lise er konsulent i en rådgivningsvirksomhed. Vi er alle uddannet inden for kommunikation.

Hvor længe I blogget?

2 år lige om lidt – bloggen har faktisk fødselsdag d. 7. december! (sygt!)

Hvad får I ud af at blogge og hvor lang tid bruger I på det dagligt?

Det mest åbenlyse er selvfølgelige, at vi med bloggen har fået en kanal, hvor vi kan skrive om og gå all-in på vores store kærlighed – maden!

Udover et stærkere og sjovere fællesskab med hinanden får vi også lov til at komme ud til en hel masse spændende arrangementer, som vi ikke normalt ville få mulighed for – og som jo er lykken for tre madører som os. Vi har blandt andet været til rogn-rally på Københavns restauranter, muslinge-tur til Limfjorden og skal forhåbentlig snart mødes med nogle rigtigt spændende kokke. Det er alt sammen noget, der gør, at vi lærer mere om mad og kan formidle nogle spændende oplevelser videre til vores læsere.

Hvorfor lige en blog om mad og hvor finder I jeres mad-inspiration?

Vi har alle dage været madglade damer, der er vokset op i madglade familier. Vi læser selv mange madblogs og madmagasiner, og er sådan nogle, der har kogebøger liggende på natbordet.
– Da vi ofte til fester og alle mulige andre sociale arrangementer fandt hinanden i køkkenet, og måske også kom til at overtage madlavningen engang imellem – også selvom vi ikke var værter  – besluttede vi os for at prøve at kaste os over en fælles madblog.

Hvilket indlæg på jeres blog er I mest stolt af?

Uhh, det er svært at sige, men skal vi fremhæve noget vi er særligt stolte af ved vores blog, må det være vores Gaffelkort, hvor man kan finde vores allerbedste tips og tricks til restauranter i ind- og udland (med særligt fokus på København, hvor vi bor). Og vi håber, at vores læsere har glæde af kortet.

Har I nogle guilty pleasures, når det kommer til mad?

Lise er ret så vild med købe-roulade med hindbær og creme, Emilie storshopper altid KRAFT’s ’pulver’ Mac’n’cheese med hjem i kufferten når hun er i USA, og sidst men ikke mindst gør Julie det i tandsmør, tandsmør, tandsmør!

Hvilke(t) produkter/maskiner kan I ikke leve uden i køkkenet?

• Lise: Min mini-hakker/stavblender (der netop har måtte lade livet for en omgang dadler – hjælp!!)
• Emilie: Min elskede ”analoge” dejkrog fra Skjalm P (også et hit til frikadellefars!)
• Julie: Min mokkakande og en stempelkande til at skumme mælk til kaffen i, så er der dømt hjemmegjorte cappuccinos!

Hvordan foregår det, når I skal skrive et blogindlæg med madopskrift?

Research i kogebøger og på nettet. Ud i køkkenet. Frem med kameraet. Madvarerne frem. Tænd for alt, der kan tændes (vinteren er en forfærdelig sæson til at tage billeder i!). Hak og snit, kog og steg. Knips løs. Pas på at kameraet ikke bliver smattet (for meget) til. Spis, drik og hyg (og tag endnu flere billeder). Slå mave. Redigér fotos. Skriv opskrift og anekdoter og upload.

Hvilke blogs er jeres favoritter og hvorfor?

Vi læser alle en del blogs, og det er godt og blandet, hvad vi falder for. Nogle af favoritterne er pt.:

• Sneglcille
• Gina Jaqueline
• The pioneer woman
• Modeso
• Griseriet
• Emily Salomon
• The Food Club
• Anne au chocolat
• Valdemars ro
• Klidmoster

Vi har tilfælles en ret bred smag – og læser både om mode, skønhed, bolig og mad. Blogs er en superfin måde at få inspiration og nye inputs, synes vi.

Fortæl mig 5 ting , jeg ikke ved om jer:

• Emilie vidste med det samme, at Julie og hende kunne blive fine venner, da de i en skilift på 2.G’s gymnasium-skitur faldt i snak om boller i karry, og entusiasmen var på præcis samme niveau (og en helt del større end vores tilsvarende entusiasme for at stå på ski).
• Lise var engang gevaldig tæt på at udvandre fra en date, da hun som det ”lækre hjemmelavede måltid” blev budt på (ud)kogt broccoli med smeltet ost og absolut ingen salt
• Vi sammenlagt har på den gode side af 200 kogebøger
• At vi sandsynligvis kan være ret så trælse rejsemakkere, da ingen måltider må gå til spilde på en mellemfornøjet halvdårlig restaurant, og derfor hellere vil trave alskens storbyer igennem for at finde det helt rigtige spisested
• Lise har et mad-crush på Gordon Ramsay, Emilie bruger 99 % af sine søndag aftener med Hugh Fearnley-Whittingstall og River Cottage på DR2, og Julie finder Heston Blumenthal sært chamerende.

Et godt råd til en kommende (mad)blogger in spe?

Hmm. Svært. Først og fremmest: Kast dig ud i det! Men gør dig måske også nogle tanker om, hvad du godt kunne tænke dig at have for en blog. Skal den handle om en lille niche inden for madverdenen eller skal den favne det hele. Kunne du tænke dig en blogmakker eller to – eller vil du køre showet alene. Og så er det bare med at gå i gang, blive bedre hen ad vejen og at tro på, at hvis man lægger sjæl i projektet, så har man også noget, som er interessant for andre.

Besøg Gane & Gaffel lige her!

Skriv en kommentar