Månedens PLUS blog: Fitnrun

   

IMG_0784



Navn: Camilla Alder: 24 år Blognavn: Fitnrun – www.fitnrun.bloggersdelight.dk By: Vejle

Hvad laver du til dagligt?

Jeg læser på sygeplejeskolen i Vejle, og er på modul 7.

Hvor længe har du blogget?

Jeg har kun blogget i lidt over 2 måneder, så det er alt sammen meget nyt for mig.

Hvad får du ud af at blogge og hvor lang tid bruger du på det dagligt?

Jeg startede med at blogge for at lave en slags trænings/løbe dagbog. Altså et sted hvor jeg kan holde styr over hvor mange km jeg har løbet, og lign. Jeg ville gerne gøre min træning mere seriøs, og få nogle flere mål med træningen, og det håbede jeg bloggen kunne være med til at give mig.

Allerede nu ca. 2 måneder efter jeg startede bloggen er jeg blevet meget mere struktureret i min træning. Jeg har fået tilmeldt mig det mål jeg altid har haft om at løbe marathon, og det er udelukkende fordi jeg blev så inspireret af de søde læsere som har skrevet kommentar og givet gode råd om marathon. De dage jeg ikke altid har lysten til at træne, tænker jeg “jeg bliver nødt til at komme ud og lave noget, så jeg har noget at blogge om”.

Bloggen motiverer mig og inspirerer mig til at få dyrket den motion jeg gerne vil. Derudover har den også givet mig utrolig meget sparring med folk som har samme interesse som mig selv. Bloggen har på de få måneder den har eksisteret fået utrolig mange læsere, og mange mange flere end jeg havde turde håbe på, hvilket er super motiverende.

Det er svært at sige, hvor meget tid jeg præcis bruger på at blogge om dagen, da det er spredt ud over meget af dagen. Men samlet set er det ca 1,5 time vil jeg tro.

Hvilket indlæg på din blog er du mest stolt af?

Jeg satte mig i marts måned for at jeg ville tabe 2 kg kropsfedt ved at dyrke mere motion samtidig med at jeg ville tænke mere over hvad jeg indtog af mad, her næsten 2 måneder efter har jeg kunne konkludere at jeg kun mangler 0,3 kg fedt for at have opnået mit mål. Jeg har blogget om mit vægttab undervejs, hvilket helt sikkert har været en stor motivationsfaktor for mig. Derudover har jeg været rigtig stolte over mine træningsprogram indlæg, som jeg også har kunne se på læsertallene, at de har haft stor succes. Det har både været indlægget om “8 gode råd til hvordan du får en god bikinibagdel“, og “se hvordan jeg udfører træningsøvelserne – The Core challange“.

Opdateret for nylig52

Har du nogle guilty pleasures? 

Dem har jeg mange af! En af mine største svagheder (er ikke så godt at nævne i dette forum da det jo er en fitness blog), er min kærlighed til chokolade. Jeg elsker chokolade, og jo lysere chokoladen er, desto bedre. Men jeg har i de sidste par måneder begrænset mit forbrug til weekenderne, hvilket sagtens kan mærkes både på kroppen og humørsvingningerne.

Fortæl lidt om dit bedste træningstip!

Mit bedste træningstip må være at sætte sig et mål for sin træning. Efter jeg er begyndt at sætte mål for min egen træning, er den blevet meget mere struktureret. Det er fedt at se træningen give resultater, samtidig med at du når de mål du har sat dig for. Det har blandt andet hjulpet mig med at bibeholde motivationen, fordi man hele tiden har nogle delmål man skulle nå. Mine mål for 2013 er bl.a. at løbe minimum 20 km pr uge, gennemfører Lillebælt halvmarathon på under 1 time og 40 min, gennemfører mit første marathon!

Hvilke(n) beklædningsdel/gadget kan du ikke leve uden?

Jeg kan helt sikkert ikke leve uden mit løbeur. Det er helt og aldeles uundværlig når jeg er ude og løbe nye ruter eller når jeg skal forbedre mine tidligere løbetider. Jeg bruger næsten dagligt mit løbeur, og det er en fed måde at motivere sig selv på, samtidig med at man ofte presser sig selv hårdere, når man kan følge sin distance og tid. Jeg har sat mig et mål for hver løbetur, det kunne fx være at jeg ville løbe 12 km i dag, eller løbe med en gennemsnits pace på 4.40.

Kan alle komme i gang med at løbe? Nogle gode råd til begyndere?

Alle kan løbe – det handler ganske enkelt om at flytte den ene fod foran den anden. Jeg elsker løb (hvis nogen skulle være i tvivl. Det som er fedt ved løb, er at du kan gøre det når som helst og hvor som helst. Har du lyst til at løbe en tur kl. 22 om aftenen kan du gøre det. Du kan løbe selv når du er på ferie eller forretningsrejse. Som løber er du uafhængig af vejr og åbningstiderne i dit lokale træningscenter – hvilket jeg synes er super fedt.

Gode råd til begyndere?

Det har jeg skrevet en del indlæg om på bloggen, men hvis jeg kort skal nævne et godt råd, må det igen være at sætte sig et mål for sin træning. Er du ny løber, kunne dit mål være at kunne løbe 5 km uden at holde pauser. Tro mig, det er den fedeste fornemmelse når du realisere dit mål.

IMG_1638

Hvilke træningsblogs er dine favoritter og hvorfor?

Jeg synes der findes mange rigtig gode træningsblogs, men desværre ikke særlig mange om løb. Så jeg har faktisk ikke nogen favorit blogs hvad angår løb. Hvis man skal se på træning mere generelt må mine favoritblogs være blogge som Bedre Form og fitinspiration.

Fortæl mig 5 ting om dig, som jeg ikke ved:

– Jeg kommer fra en stor søskende flok på 6, hvor jeg er den ældste og den yngste er 2 år.
– Jeg elsker at komme ud og rejse, og deler gerne disse oplevelser med min kæreste og familie.
– Jeg er lidt af en perfektionist når det kommer til skolearbejde, job og privatliv
– Jeg har ikke altid elsket at løbe. Det er først indenfor de sidste par år jeg har fundet glæden ved løb. Tidligere var det blot en sur tjans som skulle overståes, for at opnå mit ønske om vægttab.
– Jeg er typen som gerne skulle have alt planlagt, og kan godt have en tendens til at blive irriteret hvis der går kludder i planerne. Hvis først jeg har lavet en plan i hovedet over hvordan dagen skal forløbe, har jeg det bedst med at følge denne plan uden for mange sidespor.

Et par gode råd til en ny blogger?

– Går du med ønsket om at starte din egen blog, så spring ud i det. Du behøver ikke være noget computer-haj for at kunne finde ud af det.
– Find et emne du ønsker at blogge om, og hold fokus på dette emne. Bloggen må gerne indeholde flere emner, men hovedsagligt det enme du har udvalgt.
– Brug gerne masser af billeder på din blog – og gerne nogle du selv tager.

Følg med i FITNRUN HER og opret din helt egen blog på Bloggers Delight her.



Skriv en kommentar