Månedens PLUS blog: Chinavian Living

   

Skærmbillede 2013-10-02 kl. 21.57.50

Navn: Søs Boysen Alder: 26 år Blognavn: ChinavianLiving By: Shanghai (frem til jul) og derefter går turen hjem til Københavns Nordvest-kvarter.

Hvad laver du til dagligt?
I skrivende stund er jeg i praktik hos en dansk virksomhed, der har kontor her i Shanghai. Det er et lille afbræk fra mit kandidatstudie på CBS som jeg samler op igen næste semester.

 

Hvor længe har du blogget?
Jeg startede bloggen op i sommer med udgangspunkt i mit udenlandsophold. Første indlæg var midt-juni så er vel oppe på 3-4 mdr nu.

 

Hvad får du ud af at blogge og hvor lang tid bruger du på det dagligt?
Jeg er blevet gladere for det end forventet – og det tager også mere af min tid end forventet. Men det er blevet til mit lille projekt. Jeg sidder dagligt med den og ved ikke om en times tid kan gøre det?! Nogle dage mere (meget mere) og andre dage mindre.

 Skærmbillede 2013-10-02 kl. 21.59.54

Hvorfor lige en blog om dét, og hvor finder du din inspiration?
Jeg har i noget tid haft lysten til at starte en blog, men manglede ligesom et tema for hvad den skulle handle om. Det blev så med udgangspunkt i mit liv som praktikant i en kinesisk storby – bloggen blev spredt til familie og venner, men der er ligeså stille kommet flere læsere til, hvilket jeg er sindssyg glad for. Jeg blogger i høj grad for mig selv og fordi jeg hygger mig med det, men det er jo skønt og lidt af et skulderklap hvis folk gider læser med – og måske endda smide en kommentar afsted, så der kommer lidt dialog omkring tingene. Det sætter jeg virkelig stor pris på!

 

Hvilket indlæg på din blog er du mest stolt af?
Uh det er meget svært, synes jeg. Det indlæg der nok var sværest for mig at udgive og som har haft størst personlig betydning har været: http://chinavianliving.bloggersdelight.dk/2013/09/sa-meget-tid/ hvor jeg åbner lidt op og fortæller om den egentlige motivation for min beslutning om at bruge et semester i udlandet. Jeg synes det er utrolig grænseoverskridende når det går så tæt på, men følte også at det var et nødvendigt indlæg, hvor jeg ligesom kunne få luftet nogle tanker og folk kunne få en side af mig af se, som jeg ellers kan være god til at pakke væk.

 Skærmbillede 2013-10-02 kl. 21.59.37

Har du nogle guilty pleasures?
TV-serier (er til tider afhængig af dårlig reality-lignende serier), chilli cheese tops og bland-selv-slik!

 

Hvordan foregår det, når du skal skrive et blogindlæg? Er der noget særligt, du gør?
Det er meget forskelligt. Nogle indlæg er planlagt et stykke forud mens andre er langt mere spontane. Men jeg skriver løbende noter ned på min iPhone, hvis der lige er en tanke der slår mig, som kunne være relevant for bloggen.

Jeg plejer gerne at starte med en kladde, lægge det fra mig og vende tilbage efter lidt tid. Synes tit at jeg får enten nye eller bedre idéer til indhold og formuleringer, når jeg lige får lov til at tygge lidt på det og vende tilbage med friske øjne. Der kan tidsforskellen på 6 timer mellem Kina og Danmark (Kina er foran) være en fordel, idet jeg kan nusse med indlægget i løbet af dagen og først udgive sen eftermiddag eller aften her, hvor det stadig er tidligt på dagen derhjemme.

 

Hvilke blogs er dine favoritter og hvorfor?
Jeg følger en masse forskellige blogs og har med tiden fundet ud af at jeg selv mest er til personlige blogs – dem hvor personen bag skinner igennem, og der må også gerne være en god portion humor.

Jeg startede ud med at læse en masse af de større danske modeblogs, men en der rigtig har bidt sig fast hos mig er Cathrine fra ROCKPAPERDRESSES. Hun har i mine øjne en masse at byde på udover bare at vise sin utrolig farverige tøjstil frem.
Derudover følger jeg bl.a. Paperback Castles – en hyggelig bogblog fuld af inspiration og hvor der virkelig er kræset om ordene; Cautious – også en bogblogger der blander det lidt med en personlig blog;  Stupid, Sarkastisk, Sensationel – personlig blogger fuld af humor.

 Skærmbillede 2013-10-02 kl. 21.58.11

Fortæl mig 5 ting om dig, jeg ikke ved:
1. Hjemme i København bor jeg sammen med min kæreste igennem 4½ år, Frederik, og vores to små katte, Alba og Bingo.
2. Jeg har det bedst med at have ting under kontrol. Når kontrollen brydes og der sker pludselige ændringer, kan jeg blive skide frustreret og/eller ked af det.
3. Jeg elsker at rejse! Det hænger nok sammen med, at jeg ikke har rejst så meget som barn. De fleste ferie blev holdt rundt omkring i Danmark – hvilket også var hyggeligt og fedt på det tidspunkt, men nu vil jeg gerne ud og se, hvad andre steder i verden har at byde på.
4. Jeg taler lidt kinesisk. Har læst det i 4 år på CBS og brugte faktisk et semester af de 4 år på udveksling ved Shanghai University.
5. Jeg har holdt jul i udlandet to gange, i Irland (hvor jeg boede og arbejdede i 9 mdr) og Shanghai. Men i år bliver det hjemme hos moar!

 

Et godt råd til en kommende blogger in spe?
Vær tålmodig og lav en forventningsafstemning med dig selv inden du går i gang. Blog for din egen skyld – læserne skal nok komme ligeså stille og roligt! J

Skriv en kommentar