Månedens PLUS-blogger: Frk Overspringshandling

   

6

Navn: Juila Thies Alder: 30 år Blognavn: Frøken Overspringshandling By: Nørrebro, Kbh

 

Hvad laver du til dagligt:
Jeg er sygeplejerske på en Psykiatrisk Akutmodtagelse.

 

Hvor længe har du blogget:
I ca. 2 år.

4

Hvad får du ud af at blogge og hvor lang tid bruger du på det dagligt?
Min blog afspejler 100 % min egen indretningsstil og de ting jeg elsker og som inspirerer mig.
Det er virkelig givende, at dele min passion for boligindretning og design med andre og samtidig være en inspirationskilde: både ift. indretning, men også ift. mine mange spontane projekter. Bloggen er samtidig et sted, hvor jeg får formidlet mit budskab om fokus på genbrugsmøbler og dét at kunne se potentialet i dem.

Man skal selvfølgelig vide lidt om hvad man laver, når man istandsætter møbler. Den viden jeg har fået, ved at eksperimentere og dimse derudaf gennem årene, deler jeg bl.a. ud af på bloggen.

Jeg vil gerne gøre det nemt og overkommeligt at få et fint, personligt og hygsomt hjem, uden man behøver at kaste en formue efter alting. For mig handler det om, at kombinere gammelt/genbrug med nye enkelte, lækre og måske lidt dyre detaljer – et princip som mange anvender i deres garderobe og som er edder-let at overføre til boligindretning. Særligt her i DK er vi heldige, fordi dansk møbeldesign og håndværk generelt er af høj kvalitet, så de gamle møbler har vanvittig meget potentiale.

Det er så fedt, når man får en kommentar eller mail fra en læser, som er fuldstændig vild med ens indretning eller når blogindlæg har givet nogen et skub, ud i et projekt, som vedkommende måske var gået i baglås over eller ikke lige kunne se løsningen på. Jeg elsker selv, at få den ”aha- eller Næh-hvor-fint-oplevelse” og den vil jeg gerne give andre.

Det er meget forskelligt hvor lang tid jeg bruger – nogle blogindlæg kræver mere end andre. Særlig DIY projekter er mere tidskrævende.

1[4]

Hvorfor lige en blog om det emne, og hvor finder du din inspiration?
Fordi boligindretning fylder så meget i min hverdag, at jeg er nød til at få afløb for det andre steder end i det fysiske rum (ellers tror jeg min kæreste ville blive vanvittig). Jeg har en særdeles stor passion for dansk design, genbrug, møbler fra 50’erne og 60’erne og så elsker jeg udforske tidens tendenser og trends – at kombinere dem med min egen personlige stil.

Ofte finder jeg inspiration på Instagram og Pinterest. Men alting kan inspirere mig; fornyeligt slæbte jeg en rusten jernstang fra gaden op i lejligheden, uden at ane hvad den skulle bruges til. Lynhurtigt lod jeg mig inspirere af New Yorks ofte meget grønne hjem og hængte jernstangen op over vores spisebord og lod planter, samt lamper hænge ned fra den. 

 

Hvilket indlæg på din blog er du mest stolt af?
Jeg har som sådan ikke ét specifikt indlæg jeg er stolt af, men flere. Det er særdeles mine teaktræsmøbel renoverings guider, fordi jeg har fået så mange mails fra taknemmelige læsere, som har reddet arvestykker eller loppefund, som de troede var umulige at få pæne igen.

8[4]

Har du nogle guilty pleasures, når det kommer til mad/ drikkevarer
Jeg er besat af vineddike chips og så er jeg lidt for glad for Cheesecake – verdens bedste fås hos Eileen’s og hos Magnolia Bakery i New York. Jeg er desuden også besat af CAVA – og afskyr at hver dag, ikke er en CAVA-fest – men anerkender, at det nok er for det bedste.

 

Hvordan foregår det, når du skal skrive et blogindlæg? Er der noget særligt, du gør?
Mine indlæg udspringer ofte spontant og jeg går 100 % ind for, at blogge om, hvad jeg selv har lyst til og hvad der lige den pågældende dag har inspireret mig og det kan være alt fra et projekt herhjemme til et billede fundet på Pinterest eller Instagram – eller et lækkert møbel eller dims i en forretning. Andre gange er indlæggene planlagt.

Jeg elsker, at mine følgere ”er med mig” fordi de er vilde med min stil og det jeg står for. Det er enormt givende og jeg bliver piv-stolt for hver eneste følger jeg får.

En blog skal aldrig blive en pligt eller byrde, det er interessen der er drivkraften. Derfor er det, at blogge for mig en ”time out”, hvor hygsomhed i form af musik og et par kapsler Nespresso kaffe er en fast bestanddel.

5

Hvilke blogs er dine favoritter og hvorfor?
BLDG25 , Cherry-blossom-world , Allispretty & TheDesignFiles.

Når Instagram og Pinterest ikke er nok, kan disse blogs dække mit daglige boliginspirationsbehov.

 

Fortæl mig 5 ting om dig, jeg ikke ved:
– Jeg flytter ofte rundt i vores lejlighed – jeg elsker forandring. Særlig når jeg får et nyt møbel eller pyntedims, skal jeg ”visualisere” som jeg kalder det. Det indebærer, at jeg lige må prøve det ny-erhvervede et par steder i lejligheden. Ikke fordi jeg ikke ved, hvor det nye passer bedst hen, men bare fordi jeg syntes, det er hyggeligt at bimse rundt. Der er dog nogen gange, hvor jeg må indse, at den ny-erhvervede ting ser godt ud, over alt i lejligheden – f.eks. da jeg fornyeligt fik en sort Arne Jacobsen ”Dråben” stol – den ser jo fin ud ALLE vegne. Der opstod en lille beslutningskrise, så nu er den på tour i lejligheden.

– Mit fornavnnavn ”Juila” udtales Sheila – de færreste opdager at ”i’et” i mit navn kommer før ”l’et”, så folk tror ofte at jeg hedder Julia, hvorfor jeg så ofte staver mit navn ” Sheila”.

– Jeg drømmer om min egen lille skæve café, som jeg kan sætte møbler i stand til og skabe hygge i.

– Jeg afskyr marmor og nåede derfor aldrig med på trenden – efter at være bosat mange år i Marokko, fik jeg et meget anstrengt forhold til marmor og kelimtæpper. Sidstnævnte drømmer jeg dog om at eje nu J SÅ der er håb for marmor.

– Indtil fornyeligt troede jeg at det hed forstadsvinduer og ikke forsatsvinduer – syntes det gav meget god mening; det dér med fattige mennesker i ”forstæderne” i gamle dage og dobbeltvinduer.

 

3

Et godt råd til en kommende blogger in spe?
Vær troværdig, opfindsom og blog om ting du selv synes er spændende – ellers kommer alle blogs til at handle om det samme. Blog for dig selv og ikke for andres skyld. Så bliv ved med at blogge, selvom du i den lange start måske kun har 10 læsere. Lige pludselig har man et væld af kategorier, som rigtig mange synes er spændende at bladre i.

Tak ja til at teste produkter, som du selv føler, at du kan stå inde for. På den måde er du både troværdig overfor dine læsere, men bestemt også over for den samarbejdspartner du har indgået aftale med.

Skriv en kommentar