3 pro-tips til lækker indretning med plakater

   

Annonce

Hvor end du vender dig, finder du plakater med alle de farver, mønstre, figurer og stilarter, du kunne ønske dig. Men én ting er at forelske sig i et motiv i butikken. Noget ganske andet er at få det hele til at spille, når du får din plakat med hjem. For hvordan får du din stue, køkkenet eller børnenes værelse til at ligne noget, en fotograf har lyst til at indfange og vise frem i et boligmagasin? Det er faktisk ikke så svært. Her kommer 5 tip, du kan bruge til at indrette dig med plakater – som en rigtig pro.

 

 

Jo, størrelsen betyder noget

Når det kommer til plakater, især plakater til stuen, som ofte er husets største rum, betyder størrelsen en hel del. En af de absolut mest hyppige fejl, folk begår, når de skal indkøbe en ny vægdekoration, er at undervurdere væggens størrelse. Eller overvurdere plakatens, du vælger selv. Når du står med en A3 i hånden, kan den godt føles stor. Men det er den ikke, når du hænger den op på væggen i et halvstort rum som en stue. Og et stykke plakatkunst i en for lille størrelse ser bare akavet og malplaceret ud. Desuden er det de færreste, der går helt tæt på, når de skal beundre et motiv, du har hængende i stuen. Medmindre du har meget lidt plads eller skal udfylde et lillefrimærke i en eksisterende plakatvæg, så sørg for at gå en størrelse op, når du vælger din næste plakat til stuen. En tommelfingerregel er, at du bør vælge minimum 50×70 cm. Og hvis plakaten skal hænge alene, så gå gerne med 70×100 cm for maksimal wow-effekt.

 

 

Vælg en farveskala

Kender du det med at være en farvekylling? Du kan godt lide farver, men det er måske også lige i overkanten med en blå sofa eller køkkenlåger i orange. Frygt ej, for selv farvekyllinger kan bringe farver ind i hjemmet på sikker og tryg vis. De kan nemlig gå farve-amok med plakater og efterfølgende style hjemmet derefter. Helt lavpraktisk betyder det, at du eksempelvis falder for en plakat med smukke blågrønne nuancer og måske lidt sennepsgul i baggrunden. I forvejen har du møbler, vægge og gulve i sarte, lyse og neutrale farver. Når plakaten hænger smukt i stuen, tager du på shopping efter puder, tæpper, vaser, hynder, dækkeservietter eller pynteting i blå, grøn og sennepsgul. Placer indkøbene nydeligt rundtomkring i stuen, og oplev, hvordan der opstår en gennemført ”rød” tråd i din indretning, som nu ser helt professionel ud.

 

 

Slå dig løs med rammerne

Husk at bruge tid og kærlighed på indramning af dine plakater. Først og fremmest bør du styre uden om plexiglas og akrylløsninger. Det bløde plastikglas kan ikke pudses og giver dine plakater et lidt sløvt look. Dernæst vil det glæde dig at høre, at du også inden for indramning har mulighed for at mixe, style og lege med farver. For en farvet ramme kan også noget. Især hvis du er ved at kreere en billedvæg, giver det noget med forskellige rammer. Prøv fx at matche hvid, egetræ og en knaldrød, gul eller blå ramme et sted. Du kan sagtens indramme et motiv i rød, selvom motivet kun rummer sort/hvid.

Skriv en kommentar