Rejs på budget

   

Annonce

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og du er nok i fuld gang med at planlægge din sommerferie. Men det kan være svært at beslutte sig for en destination, når man endelig har fri og gerne vil udnytte tiden bedst muligt. Derudover kan det være en udfordring at planlægge en budgetvenlig ferie, hvis dit budget er lidt stramt. Her kommer derfor nogle gode tips til at rejse på budget.

 

Planlæg i god tid

Der er oftest penge at spare, jo tidligere man booker både fly og hotel. Man kan selvfølgelig vælge at booke en afbudsrejse et par dage før afgang, men det kan også begrænse udvalget af destinationer betydeligt. Hvis man selv vil bestemme både destination, hotel og har bestemte præferencer, er det en god idé at booke i god tid. Hvis du har et særligt sted i tankerne, som allerede nu er for dyrt, kan du vælge at udskyde din sommerferie til efteråret. På den måde kan du måske både få rejsen lidt billigere og undgå den helt travle højsæson. Det kan også være en fordel i forhold til seværdigheder og turiststeder, hvor der kan være ekstra lange køer i højsæsonen.

 

Overvej alternativer til hotel

Der kan være mange penge at spare, hvis man ikke booker sig ind på et hotel. I stedet kan man leje en airbnb eller booke sig ind på hostel. En airbnb kan give friere rammer for turen, og hvis der er et køkken, kan man spare yderligere ved at lave nogle af måltiderne selv i stedet for at spise alle måltider ude.

 

Spis på lokale restauranter

I områder med mange turister er restauranterne som regel dyrere end på lokale restauranter. Så prøv at finde de mere autentiske steder, så du ikke betaler overpris for alle dine måltider. Hvis du bor i en airbnb med køkken, kan du også vælge at købe råvarer på et lokalt marked og tilberede det selv.

 

Gå rundt

At gå rundt mellem seværdigheder er den billigste måde at komme fra a til b. Nogle gange er der dog for langt, og i disse tilfælde er det en god idé at vælge den offentlige transport i stedet for taxier eller lejebiler. Det kan både være busser, tog eller metro. Det er billigere og en anderledes måde at opleve landet på.

 

Prioriter dine udgifter

Hvis du gerne vil holde udgifterne på din ferie så langt nede som muligt, handler det om at prioritere, hvad der er vigtigst for dig. Hvis du elsker mad og at opleve et lands cuisine gennem restauranter, kan du vælge at skære ned for mængden af dyre seværdigheder og shoppingture. Omvendt kan det være, at du gerne vil shoppe en hel masse, men ikke har noget imod at lave mad selv og spise billigt. Det kommer an på, hvad der giver dig den største glæde og dermed den bedste ferieoplevelse.

 

Brug rabatkort

En måde at gøre din ferie lidt billigere er at købe rabatkort til seværdigheder. Ofte kan man købe et rabatkort, som giver billigere adgang til flere forskellige turistattraktioner på én gang. Nogle gange giver rabatkort også adgang til den offentlige transport, og det er derfor en smart pakkeløsning.

 

Hvis du ikke vil vente til efteråret med at komme afsted på ferie, selvom det er dyrt i sommerferieperioden, kan du vælge at låne penge til din ferie. Lån fra 4.000 til 25.000 kr. hos KreditNU og kom afsted på din drømmeferie, når du har lyst.

Skriv en kommentar