Derfor bør du blive god til Excel: 4 fede Excel-fordele!

   

Annonce

Microsoft Excel er på samme tid et utroligt enkelt og yderst frygtet program, som de fleste af os på et eller andet tidspunkt har stiftet bekendtskab med. Det har et ry for at være et lidt gråt og kedeligt program, som man hurtigt kan blive træt af at kigge på. Excel er dog fyldt med muligheder for både at organisere tal og data, foretage simple og komplekse analyser samt præsentere data på en overskuelig måde.

Excel er derfor et af de værktøjer, som bruges på utallige arbejdspladser på tværs af en lang række brancher og industrier i hele verden. At være en kyndig bruger af Excel er dermed en yderst nyttig tilføjelse til CV’et. I denne artikel ser vi på fire fordele ved at blive god til Excel.

 

Excel giver overblikket

Excel er først og fremmest et program, som gør det muligt at organisere og analysere både større og mindre mængder af tal og data. Det kan både være til gavn for store virksomheder, som ønsker at analysere datasæt med flere millioner data, og for private husholdninger, som f.eks. ønsker at få et overblik over privatøkonomien.

At blive god til Excel giver dig altså mulighed for både at få bedre styr på privatlivet, mens det også giver dig nogle kompetencer, som kan bruges på arbejdspladsen.

 

Excel åbner for nye muligheder

Da Excel bruges i mange virksomheder i mange forskellige brancher både herhjemme og i udlandet, er det også et værktøj, der kan åbne op for en masse nye døre i din karriere. Når en potentielt kommende arbejdsgiver læser dit CV, vil gode evner inden for Excel næsten altid være en fordel. Og det er aldrig for sent at lære, hvordan man bruger Excel – tag f.eks. et onlinekursus i Excel her.

 

Excel kan øge din produktivitet

Et program som Excel er utroligt simpelt, men indeholder også en lang række værktøjer, som kan hjælpe dig med at løse alverdens problemer og opgaver. Disse værktøjer er udarbejdet for at gøre det nemmere at klare både enkle og komplekse problemer. Der er samtidig mange funktioner, som kan automatisere mange af de opgaver, som skal løses. Alt dette kan øge din produktivitet markant, så du kan frigøre tid til andre opgaver.

 

Træf bedre beslutninger med Excel

Når man bruger Excel, kan man som sagt få et bedre overblik over de data og tal, som er relevante i en række situationer og problemstillinger. Når du har et så stærkt værktøj til rådighed, som kan hjælpe dig med at få et overblik over data og analysere dem, er du også bedre i stand til at træffe gode og velovervejede beslutninger. Det kan både være tilfældet i dit privatliv og på arbejdspladsen. Tænk f.eks. på, hvad et budget kan gøre for de beslutninger, som du træffer i din privatøkonomi.

Skriv en kommentar